Actualitat

El Procés de Garbí aterra arreu del territori per definir el futur de la CUP

Els anticapitalistes omplen els carrers de cartelleria amb les principals qüestions estratègiques i organitzatives que es volen resoldre en els debats territorials i nacionals temàtics que es realitzaran fins al mes de març

«Com fer la independència?», «Com intervenim a les institucions?», «Quina cultura per a quin món?», «Com construïm la Unitat Popular?», «Com ens organitzem?», «Què ha de ser la CUP?». Aquestes són les qüestions marc que es volen resoldre en el debat nacional estratègic i organitzatiu que la CUP va iniciar el passat mes de setembre. És per això que diversos municipis s’han llevat avui encartellats amb aquestes preguntes en una campanya que vol fer visible els principals reptes a resoldre per part de l’organització anticapitalista en el Procés de Garbí, que conclourà amb una Assemblea Nacional aquest mes juny.

Aquest cap de setmana comencen les trobades territorials obertes per debatre totes aquestes qüestions sorgides arran del Congrés Nacional Obert i facilitar, així, la participació i debat amb el màxim de participants possibles i recollint les realitats polítiques i territorials. Totes, obertes a les inscrites al Procés de Garbí, siguin militants o no. Així doncs, amb més de 1.600 persones inscrites, la CUP impulsa aquesta vintena d’assemblees territorials i múltiples trobades locals obertes on es discutiran els debats del Procés, així com cinc Debats Nacionals Temàtics per discutir els elements claus que es van tractar al Congrés Nacional.  

Un procés de debat llarg i complex del qual els portaveus del Grup Motor, Non Casadevall i Maria Gordillo, en destaquen l’exercici de transparència, obertura i treball col·lectiu poc vist en altres organitzacions amb el que la CUP està enfrontant la configuració: “Un exercici honest, que vol defugir la simple cosmètica i el malabar discursiu. Així es va demostrar al Congrés Nacional on vam poder analitzar amb profunditat i esperit crític els darrers anys i l’acció política; el món que ens envolta; i vam assentar les bases per imaginar com ha de ser l’estructura organitzativa de la CUP”. Tot això, en un procés de debat nacional amb objectius molt clars: “ressituar-nos, fer les millors propostes, créixer i encarar el nou cicle polític amb garanties d’avançar cap a l’alliberament d’uns Països Catalans plenament sobirans, ecologistes, feministes i socialistes”.

  • Espais de les trobades territorials es celebraran els caps de setmana del 3-4 i 10-11 de febrer: a Barcelona (Barcelonès), Sallent (Catalunya Central), Vilafranca (Penedès), Cornellà (Baix Llobregat), Cerdanyola (Vallès Occidental) Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental Baix Montseny) el 3 de febrer ; Manlleu (Alt Ter), Reus (Camp de Tarragona) i Exteriors el diumenge 4 de febrer; Girona (Nord Oriental),  Lleida (Ponent) el dissabte 10 de febrer; i Palma (Mallorca), Mataró (Maresme Barcelonès Nord), Tortosa (Terres de l’Ebre) el diumenge 11 de febrer.